Условия за участие

Биенале на илюстрацията 2024

Организирано от сайт „Българска илюстрация” и РИМ-София

1 - 30 септември 2024 г.

Условия за участие:

  • Няма възрастови и професионални ограничения, но това не е конкурс за детска рисунка.
  • Няма ограничения на медия, техника и стил, тема или цел на илюстрациите. Приемат се и оригинали, и принтове.
  • НЕ СЕ ДОПУСКАТ AI СЪЗДАДЕНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ!!!
  • Творбите трябва да са създадени през последните две години (2023 - 2024 г.)
  • Формат на изображенията - до формат А3 - 30х42см (размер без паспартуто и рамката)
  • Приемат се до 3 творби от автор
  • В случай, че илюстрацията е част от реализирано издание, за целите на изложбата е препоръчително да се предаде и копие от изданието (книга, брошура, проект и др.)
  • След журирането, творбите трябва да бъдат предадени в готов за експониране вид - рамкирани с начин за закачане (стъкло и паспарту не са задължителни, по преценка на автора)

Творбите се приемат в следните две категории:

  • нереализирани/непубликувани творби (лично творчество, проекти, рисунки, скици и д.р, които не са част от поръчка в периода 2023-2024)
  • реализирани/публикувани творби (публикувани издания, реклами, проекти и др., създадени за целите на поръчителя в периода 2023-2024)

Срок:

Творбите ще се събират от 1 до 30 септември 2024 г. само онлайн, чрез формуляра на сайта на „Биенале на илюстрацията 2022”. Формулярът ще бъде активен на сайта ни в периода 1-30 септември 2024 г., не по-рано!

Прием на творбите след журиране:

Творбите се представят за предварително журиране чрез онлайн формуляра на сайта на „Биенале на илюстрацията 2024”. След селектиране на произведенията, на сайта на биеналето, както и на сайта "Българска илюстрация", ще бъде обявен официалeн списък на приетите автори. Представител на сайта ще се свърже с вас по e-mail. Допуснатите произведения ще трябва да бъдат донесени лично в изложбена зала "Триъгълна кула на Сердика" (бул. Мария Луиза 16, филиал на Регионален исторически музей - София.) или изпратени по куриер на адрес:

Офис Еконт Банкя
За Милена Радева
Тел.
0888 399 264

Допуснатите до участие автори от чужбина, могат да изпратят творбите си на e-mail: milena@bulgarian-illustration.com. Представител на сайта ще им съдейства по отнощение на принтове и рамкиране.

След края на изложбата всички творби ще бъдат върнати на участниците или на място в музея, или по Еконт за сметка на получателя. Точните дати предстои да бъдат съгласувани с РИМ-София.

Награди

Ще бъдат връчени по една награда в отделните категории, както и награда за цялостен принос.

Жури и обявяване на участниците:

Точните дати на журиране и обявяване на участниците ще съобщим през септември. Имената на журито ще съобщим след крайната селекция на творбите.

За допълнителна информация: препоръчително по мейл - milena@bulgarian-illustration.com; за спешни случаи - тел. 0888 399 264 - Милена Радева (понеделник-петък, 9:00 - 17:00 ч.)

http://www.biennale.bulgarian-illustration.com

http://www.bulgarian-illustration.com

milena@bulgarian-illustration.com

www.facebook.com/Bulgarian.illustration